Network Menu

Intressegrupper

Nya medlemmar är varmt välkomna i våra intressegrupper och nya grupper kommer att tillkomma anpassade efter våra medlemmars önskemål och intressen.

Maila om du är intresserad av att gå med i gruppen nedan eller har förslag på nya intressegrupper som du tycker att vi ska starta: swea.event(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Vill du inte missa när en ny intressegrupp startar?
Gilla oss då gärna på Facebook så får du alla uppdateringar direkt i ditt nyhetsflöde.

SWEA Art Melbourne

Välkommen till SWEA Art Melbourne. Vi är en grupp som sysslar med olika konstarter. Vi tycker om att måla, sy, göra smycken, handarbeta, gå på konstutställningar, gå på kurser tillsammans mm.

Vi har en Facebook grupp men om du inte är med där och vill vara med i SWEA Art kan vi nå dig via email. Fast vi rekommenderar att gå med för att kunna ta del av bilder mm. Det går att bara vara med en grupp på FB, dessutom är den hemlig som det heter på FB språk.

Vi har inga fasta träffar utan när det dyker upp nåt roligt så arrangerar vi något. Vi har bla varit på målarkurs, vart på Art Town promenad I Prahan, skall på glaskurs, lära oss göra ett hjärta I glas, galleribesök mm.

Och vi har roligt tillsammans!

Hör av dig till mig om du är intresserad.

nillamy(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Nilla

Vår konstgrupp har även en popup studio53 Appleton St i Richmondtorsdagar, fredagar och lördagar mellan kl 11-16.

13162567_10208082547675632_1055334364_n[1]

Bokklubb

bokklubb

Tänk att kunna prata med svenska tjejer om böcker!

Precis det gör vi i SWEA Melbournes bokklubb. Vi ses några gånger per säsong, läser samma bok och turas om att träffas hemma hos någon av gruppens medlemmar och diskutera innehållet över ett glas vin eller en kopp te med tilltugg. Om du vill vara med så maila swea.melbourne(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com">swea.melbourne(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com och fråga när vår nästa träff är!

Good Shepherd

good shepherd

Kära medlemmar,

Vi har i juni 2015 startat ett initiativ med en organisation som heter Good Shepherd. https://www.goodshepvic.org.au

Denna förening jobbar för kvinnor och barn som flyr från våld i hemmet.

Tack vare intresse och en stor känsla av empati och värme har SWEA blivit kontaktad av våra medlemmar som uppmärksammat denna organisation. SWEA Melbourne har nu har en chans att hjälpa och göra en skillnad för dessa kvinnor och framför allt deras barn. Så på vilket sätt kan vi hjälpa dessa extremt utsatta kvinnor?

Förslag från vår kontakt på Good Shepherd berättade att egna filtar, lakan eller sängkläder som kan ges som en personlig gåva och som man se kan få behålla skulle vara mycket uppskattat. Vi har även en möjlighet att hjälpa till på deras årliga läger i augusti. Detta läger är en plats och fristad och en chans att åka iväg som är en stor möjlighet för dessa familjer men som vi tar för givet och som är en del och vardag för oss.

Vi tänker nu starta upp en grupp och arrangera ett par workshops där vi kommer att bland annat sy filtar och även försöka få ihop ett antal medlemmar som kan bidra på olika sätt på det årliga lägret.

Låter detta som något av intresse så hör av er till swea.melbourne(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com med namn och kontakt detaljer.